dissabte, 6 de febrer del 2021

al Déu del cingle i de les abelles


Quan era encara un nano, a en Maule li va visitar un somni. En ell dues dones boniques però també una teranyina que l’empresona a la paret d’un penya-segat. Mentre mira d’alliberar-se, Maule veu un mico blanc. Les dones l’ajuden a agafar el mico per la cua i Maule pot sortir per dalt.

Quan Maule va explicar el somni al seu pare,  aquest va dictaminar que a qui havia vist en somnis era el Déu del cingle i de les abelles que hi viuen, i que el seu ofici seria el de recol·lector de mel. D’ençà que Maule es despenja pels terribles cingles i mira d’arrencar les bresques plenes d’una mel medicinal i estranya. Maule creu que el seu treball no és honorable, que dissortadament ha ferit a moltes abelles, i creu que el fet de dedicar-s’hi és la causa de la seva desgràcia i de la mort de les seves esposes: vida i destí.


Seguint la recomanació del meu fill A, escalador, mirem en família aquest documental bellíssim i terrible, sobre la vida de Maule i els seus companys recol·lectors de mel a la vall del riu Hongu al Nepal:  


,

 

The Last Honey Hunter,
Camp 4 Collective et al. (2018)

El Vídeo també es pot veure a Vimeo, i també és recomanable el “behind the scenes” del documental.