dimecres, 5 de juny del 2024

Mirant l'endins de la ciutat


Fotografia: VM (2024).

 

Segurament mai no hauria mirat la ciutat com ho faig ara, si aquest quadrimestre no haguéssim abordat l’estudi del paisatge urbà juntament amb els companys del Taller de Projectes de Fotografia a l’Escola Illa, sota la direcció de la Gemma Miralda.

Al taller vam poder analitzar l’obra de fotògrafs com Eugéne Atget, Alfred Stiegliz, Ansel Adams... també els fotògrafs de la New Topographics i tot el que va venir després... Robert Adams, Stephen Shore, Lewis Baltz, Frank Gohlke, etc.

Vam poder estudiar també els nostres Manolo Laguillo, Jordi Bernadó, Txema Salvans o Aleix Plademunt... i van tenir una autèntica lliçó a càrrec de Roger Grasas, de qui recordo els seus comentaris sobre l’obra de William Eggleston, els collages de David Hockney, la impulsivitat a la fotografia de Bernard Plossu o el treball de Tokihiro Sato i els seus breath graphs.

Amb els companys hem fet una web per fer una petita mostra de la feina feta “Sabadell: 10 Enfocs, 1 Ciutat”:

https://sbdenfocat.com/


Ens agradaria compartir-la amb tots vosaltres.
 



--

Els participants del taller hem estat: David Villanueva, Eduard Massó, Francesc Herrera, Francesc Perera, Jesús Raya, José Aceituno, Mònica Magnelli, Roser Artigas, Virginia Domínguez i VM.