dissabte, 13 de desembre del 2008

Vida acadèmica III: Que ha de saber fer un professor? Omplir papers!!

Ep, no llegiu el post si no esteu "en el rotllo".
És només una altra queixa gremial...


Posem-nos en antecedents. Els professors de les universitats públiques, cada cinc anys tenim el dret de demanar un complement salarial per “mèrits docents”. Entre nosaltres en diem “el quinqueni”. Malgrat el sobrenom
no és un complement per antiguitat. No sé si alguna vegada ho va ser, però en principi no és un complement automàtic.

La meva universitat té publicat un manual per tal de puntuar totes aquelles activitats que comporten mèrits docents: publicacions docents amb ISBN; assistència a congresos de temàtica docent; cursos de l’ICE (Institut de ciències de l’educació); valoració de les enquestes dels estudiants...


Tot això respon a una filosofia més general: Ja se sap... els profes som tots un manguis... així que l’estat ens posa una agència externa de control (l’ANECA), la Generalitat no pot ser menys i ens posa una altra (l’AQU)... els governs, el món de l'empresa i els mateixos sindicats clamen que “hem de rendir comptes a la societat!”... i no es refereixen a ells, no... amb ells no va la cosa... es refereixen a nosaltres els profes.

Així que ja tenim muntat un "Gabinet de planificació i avaluació de l'activitat docent" (o com es digui), i aprovat un manual d'avaluació dels professors... perquè ja se sap: estan convençuts que com més burocràcia i més gabinets i comissions hi ha, menys manguis ens tornem els profes.

El cas és que entre altres coses que intervindran en el procés d'avalaució dels nostres mèrits docents, en algun moment se’ns demanarà que adjuntem un autoinforme. Una mania rotllo "dazibao" que va instaurar... bé... que va intaurar cert equip rectoral de infausta memòria.

No tinc ni idea de en què consistirà l’autoinforme però llegeixo a la pàgina web del servei de personal que l'omplirem via una aplicació telemàtica i que hi haurà temps del dia 2 al 27 de març per escriure'l...

Fins aquí ...

...on "bé" vol dir: "d'acord, la burocràcia asfixiant nostra de cada dia".

Segueixo llegint i arriba un moment en el que em peto de riure i penso "això ho has de posar al blog, perquè és inaudit". Començo a riure quan llegeixo que del 2 al 27 de febrer hi haurà cursos de formació a l’ICE per tal d’ensenyar-nos com completar l’auto-informe.

Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja!! Com serà la paperassa que cal muntar cursos de formació a l'ICE (Institut de ciències de l'Educació)?

Ja, ja...

Ei tíos, una pregunta, pfff... una pregunta... ja, ja,ja...

...una pregunta a les ments preclares que ens governeu:

Assistir als cursos de formació de l’ICE per saber completar l’autoinforme donarà punts pel següent quinqueni?

Ja, ja, ja... aaaiii... uns catxondos...