divendres, 11 d’abril del 2008

Ficar-se amb els Simpson

- Si és que sempre cometem el mateix error, sempre ens enganyen.

- Com que el mateix error, quin error?

- Home, que al començament aquest també el vèiem estrany però semblava que potser ajudaria a canviar alguna cosa.

- I les coses estan canviant.

- No, no... en tot cas ha aparegut un sistema clientelar d’ajuda als pobres, la qual cosa no és el mateix que un sistema de redistribució de la riquesa i de garantia de la justícia social.

- El que passa és que t’estàs tornant de dretes...

- No home, que sempre ens enganyen, que ja vèiem que el paio era estranyot, que era un golpista, i li vàrem perdonar la estètica populista... i li vàrem perdonar...

- Disculpa, disculpa... per golpistes els que li van muntar un pollastre amb l’ajuda de l’anterior president nostre. I a més va ser un golpista contra un règim corruptíssim

- No et falta raó amb això últim, va ser un episodi ignominiós... però podem assegurar que ell mateix no presideixi un règim corrupte?

- El que passa és que jutges les coses des d’una òptica tant occidental... que ja canses. Nosaltres no podem aplicar els nostres models, que prou defectes tenen, per jutjar realitats tant diferents a la llatinoamericana.

- No sé els models, però els valors (per exemple els dels drets humans) no hauríen de ser universals? En tot cas, per això mateix no m’he referit a les formes (només per dir que el tío em sembla estrany), sinó a la impressió (i ja m’agradaria que els diaris informessin sobre dades i fets, i així no hauriem de formar-nos la opinió a base d’impressions) que per una banda no estan funcionant els mecanismes reals de justícia social, per no parlar la evidència que hi ha persecució de la oposició.

- Venuts als estats units.

- pffff... segur?

-Seguríssim

- Bé, el que tu diguis... però sàpigues que ara s’ha ficat amb els SIMPSON.


- Els Simpson???? Malparit!! això és intolerable!!

- Si tio, els han mogut de la franja televisiva “per tots els públics” i els han substituït per “Los vigilantes de la playa”

- Los vigilantes de la playa!, aquesta sèrie que si l’escoltes amb els ulls tancats no et queda cap mena de dubte que està escrita per guionistes de pelis porno?

- Si, tio.

- Doncs estem acabats.

- Tu sabràs.